یک غذای ساده اما کامل برای روزه داران

یک غذای ساده اما کامل برای روزه داران

شیر برنج یکی از قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کامل محسوب می‌شود که به آن «آش شیر» هم می‌گویند و در شاهنامه فردوسی از آن با نام «شیربا» یاد شده است.

یک متخصص طب سنتی اظهار داشت: شیر برنج از دیدگاه طب سنتی غذای مفیدی است، برنج خاصیتی دارد که در افراد سرد مزاج باعث ایجاد سردی و در افراد گرم مزاج باعث ایجاد گرمی می‌شود.

به گفته وی برنج خاصیت دوگانه دارد که در حبوبات و غلات دیگر کمتر دیده می‌شود.بهتر است که همراه با دارچین مصرف شود چرا که شیر با برنج هر دو دارای طبیعت سرد هستند و به هضم بهتر آن کمک می‌کند و طبع آن را به سمت تعادل و انرژی بیشتر می‌برد و اگر همراه با مربای گل سرخ استفاده شود بسیار مطلوب‌تر می‌شود.

زیبایی سفره و غذا هم خیلی بر تقویت قوای جسمانی تاثیر دارد و لذت بخش می‌کند این متخصص طب سنتی افزود: زیبایی سفره و غذا هم بسیار بر تقویت قوای جسمانی تاثیر دارد و لذت بخش می‌کند. دیدن زیبایی و نیز شنیدن صدای زیبا مانند دعای سحر هنگام سحری قوای جسمانی افرادی که سر سفره نشستند را تقویت می‌کند.

برنج شیر به دلیل سرد بودن آن ، می‌توانید با عسل یا شیره خرما هم میل کنید.

مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای وزارت بهداشت در مورد خواص شیر برنج گفت: شیر برنج به دلیل وجود شیر و برنج معمولاً در ترکیب غذای کمکی برای کودکان زیر 2 سال و به‌عنوان یک میان وعده برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: شیر موجود در شیر برنج حاوی مقدار قابل‌توجهی پروتئین با کیفیت بالاست و می‌تواند برای رشد بافت‌ها و ترمیم آن‌ها استفاده شود و برای روزه‌داران به ویژه نوجوان در حال رشد توصیه می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: در عین حال شیر حاوی ویتامین B2 است که در سوخت و ساز انرژی بدن نقش دارد.

کلسیم و فسفر دو ماده معدنی مهم در شیر است که به گفته این کارشناس در شیر به وفور یافت می‌شود. کلسیم موجود در شیر به دلیل وجود قند (لاکتوز) از جذب بالایی برخوردار است که در سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها موثر است و فسفر در رشد سلول‌های مغزی نقش بسزایی دارد.

این کارشناس ارشد تغذیه، برنج موجود در شیر برنج را یکی از غلات اصلی عنوان کرد و گفت: برنج حاوی کربوهیدرات است که تولید انرژی را در بدن بر عهده دارد. همچنین مقداری پروتئین در برنج موجود است که اگر چه کامل نیست ولی در کنار شیر می‌تواند نیاز بدن برای رشد و ترمیم را بر عهده بگیرد.

این کارشناس ارشد تغذیه، شکر را به‌عنوان یکی از ترکیبات شیر برنج حاوی کالری بالایی دانست و گفت: توصیه می‌شود تا حد امکان این دسر به‌صورت کم شیرین پخته شود، به ویژه برای کودکان که ذهنیتی به مزه‌ها ندارند.

وی به آن‌هایی که علاقه زیادی به طبخ مواد غذایی حاوی شیر دارند توصیه کرد: هنگام طبخ حتماً در ظرف را ببندند چرا که ویتامین B2 موجود در شیر بسیار به نور حساس است و در عین حال ممکن است در معرض هوا اکسیده شده و ارزش غذایی آن پایین بیاید. برای سر نرفتن غذاهای حاوی شیر هم می‌توان از یک قاشق چوبی استفاده کرد.

با اخبار سلامت دیجی دارو همراه باشید


حتما این مشکل را دارید که بدنتان بی دلیل کبود میشود !! (بخش اول)

کبودی نتیجه جراحات کوچکی است که به مویرگ های خونی که در زیر سطح پوست قرار دارند، وارد می شود. اگر به هر دلیل این مویرگ ها آسیب ببینند، دچار خونریزی شده و خونی که از آنها خارج می شود، در زیر سطح پوست پخش شده و این تغییر رنگ کبود یا حتی سیاه را ایجاد می کند

9

جادویی برای زیبایی و خوش اندامی

نوشیدن شیره آلوئه ورا به صورت روزانه با چند بار ورزش در هفته برابری می‌کند، به کاهش چین و چروک و خشکی و تیرگی پوست کمک شایانی می‌کند، علاوه بر این به پاکسازی پوست کمک و خشکی مو و خارش را کاهش می‌دهد، شوره سر را درمان و باعث افزایش رشد و پرپشتی موها می‌شود.

52

عملکرد شکر در مغز مشابه موادمخدر است

مصرف شکر زیاد باعث کاهش حساسیت پرزهای چشایی می شود و به همین دلیل است که برای برخی افراد طعم های شیرین افراطی آزار دهنده نیست. قطع مصرف شکر موثرترین گام در جهت بدنی سالم است.

1113

پرهیز از پرتقال برای افراد مبتلا به یبوست

موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت كه علت اينكه سرطان معده در آمريكا كمتر از نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي كنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .

1161

با ما در ارتباط باشید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و از آن طریق با ما در ارتباط باشید.